Tuesday, August 07, 2007

The Sacred Calendar

READ THIS ARTICLE BY

YOM TOV

1 Comments:

Blogger Lars H. said...

Hei, Åsmund.
Slik datofastsettelse har jødene laget i diasphoratiden. De ble drevet bort fra sitt land og mistet mulighetene til å gjøre det Torahen krever når det gjelder f.eks. feiringer av Guds høytider til riktig tid.

Men nå er det annerledes. Profetien om at Israel skulle gjenoppstå på EN dag er skjedd, og det er skjedd i en tid da kommunikasjon ikke lenger er noe problem over landegrensene. Nå er det viktig for alle som vil tilbake til de kristne røtter (de hebraiske)å vite når høytidene skal feires. Det er ikke noe problem for vi kan få eksakt tidene fra Israel/Jerusalem og da i følge observasjon av nettopp månens faser.

Også Guds kalenders start på et nytt år er nå allmen informasjon for den som vil. En kombinasjon av nymånens første dag og rugens rette modenhet i Israel,det som kalles at rugen er aviv, gir den første måneden i året. Denne 1. måneden heter faktisk aviv (eller nisan)!

Det er sikkert ikke noe tilfelle at Gud/JHWH har ordnet det slik nå når mange innenfor kristen tro begynner å se etter de opprinnelige høytidene og sabbaten framfor de romersk/hedenske dagene vi i dag bruker å feire vår Gud og Frelser ved! Skal vi bli venner og søsken med jødene, de som bragte oss Bibelen og Jashua/Jesus, må vi ha felles hviledag og høytider med dem, ellers kan vi bare glemme det!

Som du skjønner er ikke jeg tilhenger av reservekalenderen som er oppfunnet under jødenes vandring i utlendighet. For nå kan vi igjen få den rette kalenderen stadfestet, denne gang over Internett.

Karaitene i Israel er vel den retningen innen jødedom som er best i dette tilfellet. De observerer fysisk hver nymånedag og de tror på Tanach (Vårt Det gamle testamente)og den alene utene noen rabinske tilleggsskrifter og mysteriebøker, som jødedommen dessverre har tatt til seg (fariseerne) fra 300 f.Kr tallet, og som de senerer skrev ned.

Broderlig hilsen lars
Lars H.

10:33 AM  

Post a Comment

<< Home